Hayashi Rice er næsten lige så kendt som japansk karryret, og den er endda endnu nemmere at lave. Til en hel pakke (passer til en familie på 2 voksne og 3 børn) skal der bruges:
800 gr ris
450-600 gr tyndtskåret oksekød
600 gr løg
720 ml vand
1 pakke S&B Torokeru Haiyashi
Sæt risene over og kog dem ifølge opskriften. Skær løgene i brede stave:
Skær kødet i kortere stykker:
Kom lidt olie i en gryde og svits løgene klare:
Tilsæt kødet:
Steg til det er gennemstegt:
Tilsæt vandet:
Bring det i kog ved jævn varme, og lad det simre i 20 minutter. Når der dannes kødskum, skal dette skummes af:
Hvis retten har kogt under låg, bør der stadig være nok væde tilbage. Har den kogt uden låg, skal der tilsættes 2-300 ml vand mere, retten skal akkurat være dækket af vand, ellers er der for lidt.
Tag blokkene med hayashi ud af pakken, og bræk dem fra hinanden, inden folien fjernes. Tag derefter folien af:
Sluk for varmen og kom pakkens indhold i gryden:
Rør rundt, indtil blokkene er helt opløst, og tænd for varmen igen på svag varme. Kog i ca. 5 minutter under omrøring:
Risene bør også være færdige på dette tidspunkt, og der anrettes en passende mængde på en dyb tallerken, før der lægges hayashi ovenpå. Velbekomme!