Miso-shiru er tilbehør til langt de fleste måltider i Japan. Det er en nem, sund og velsmagende suppe, der er fyldt med umami. Den kan varieres i det uendelige med andre grøntsager, tynde skiver kød, fisk og skaldyr. Dette er den helt basale version. Der skal bruges:
1 løg
1 gulerod
2 liter vand
1 pakke House Premium Tofu Soft
2 breve (10 gr) Shimaya Dashi no moto
4-6 store skefulde Hanamaruki Okasan Miso
(man kan også erstatte de sidste to ting med Marukome Cup Ryotei Miso, da den allerede er tilsat dashi)
Start med at pille løget og skære det i stave:
Kom det i en passende gryde (vores er 24 cm), skræl og flæk guleroden, skær den i skiver og tilsæt dem:
Tilsæt vand og bring det i kog. Når det koger, tilsættes dashi:
Lad retten småkoge uden låg i 15-20 minutter, til grøntsagerne er møre. Mens det koger skæres tofu i tern - skær først på tværs i højden:
Dernæst på begge leder oppefra:
Tilsæt tofu i suppen få minutter før grøntsagerne er kogt møre.
Sluk for varmen og put miso i en lille si eller en dyb grydeske. Det er nemmest med en si. Miso skal blandes forsigtigt med vand fra suppen, men de små skaller skal holdes ude. Det kan lade sig gøre med en dyb ske, men er som sagt nemmest med en si:
Når al miso er opløst i suppen, smages den til, og der tilsættes eventuelt lidt mere miso, alt efter smag. Anret i passende skåle og server: