Niku betyder kød, og jyaga er kort for jyagaimo, som betyder kartofler. Så det er kød med kartofler, som denne rets navn dækker over. Samtidig lyder det næsten som Mick Jagger, så det er ret nemt at huske. Der skal bruges:
400 gr tyndtskåret svinekød
4 store bagekartofler
4 gulerødder
1 stort løg
400 ml vand
60 ml sojasauce
60 gr sukker
60 ml mirin
60 ml hvidvin
15 gr Shimaya Dashi no moto (3 breve)
1 pose Shimonita Shirataki Shiro
Men man kan fint justere både sukker og sojasauce lidt op eller ned efter smag.
Start med at skære kødet i kortere længder:
Steg det i en smule olie i en stor gryde ved jævn varme:
Mens det steger, skæres løgene i stave, og gulerødder og kartofler skrælles og skæres i mindre stykker:
Når kødet er gennemstegt, tilsættes grøntsagerne:
Mens det steger i nogle minutter, hældes vandet fra shirataki-nudlerne, og de skæres i kortere stykker:
Nu tilsættes alle øvrige ingredienser i gryden, bortset fra shirataki:
Lad det koge op, og hvis der dannes kødskum, fjernes dette. Bagefter tilsættes shirataki:
Rør det hele godt sammen, krøl et passende stykke aluminiumsfolie nogle gange og læg det oven på retten i gryden:
Lad retten simrekoge ved jævn varme i ca 20 minutter, fjern folien, rør lidt rundt, og servér. Nydes bedst med friskkogte ris og miso-suppe til. Velbekomme!