De lækre æg til ramen er lette at lave, men skal trække i køleskabet i 12-24 timer, så det er en god idé at forberede dem i god tid. De kan selvfølgelig også spises til andre retter, men er oftest anvendt i ramen. Der skal bruges:
5-8 æg efter behov
100 ml sojasauce
100 ml mirin
30 ml hvidvin
30 gr sukker
50 ml eddike
Bring vand i kog i en gryde og kom æggene direkte fra køleskabet i vandet. Lad dem koge i 7 minutter og sørg for, at de ikke går af kog. Tag dem derefter af blusset, hæld vandet fra, og hæld iskoldt vand over dem. Bliver vandet lunt, skiftes det igen med iskoldt vand indtil det forbliver koldt.
Bland alle de øvrige ingredienser i en lille gryde og varm dem lidt op, så sukkeret opløses helt. Alternativt kan de kommes i en skål og varmes i mikrobølgeovnen i 15-20 sekunder:
Pil æggene, når de er helt afkølede, og kom dem i en lynlåspose i en skål:
Tilsæt væden:
Klem luften ud af posen og luk den, og stil skålen i køleskabet i 12-24 timer. Trækker de længere tid, bliver de meget kraftige i smagen, men kan selvfølgelig stadig spises. Tag dem ud, når de skal bruges, og skær dem i halve:
Velbekomme!