Teriyaki Chicken og miso-suppe med spinat
Dette er en virkelig nem og hurtig ret, der både imponerer gæster og den sultne familie - store som små. Der skal bruges:
Udbenede kyllingelår med skind (vi køber dem i Netto, se billede)
Friskkogte eller dampede japanske ris
Icebergsalat
Kikkoman Teriyaki Sauce
Mirin
(bruger man normalt ikke mirin, kan man også bruge Kikkoman Teriyaki Sauce m. honning og udelade mirin i denne opskrift)
Start med at finde kyllingen frem. Vi bruger som sagt denne fra Netto:
Tag kødet ud af pakken og læg de hele stykker med skindsiden nedad på panden og steg ved middelhøj varme i 7-10 minutter, indtil skindet er gyldent og sprødt:
Stykkerne skal ikke steges på den anden side endnu. Mens de steger, skylles icebergsalaten og skæres i brede strimler, og så 1-2 gange på den anden led. Sæt det til at dryppe af.
Kog risene efter vores opskrift på ris, så de er klar når kyllingen er færdig.
Når skindet er sprødt, tages kødstykkerne først af panden og lægges til side på en tallerken, og så hældes teriyaki sauce i panden, så det lige dækker, dvs. der ikke er nogle "tørre" steder. Vi hælder ikke fedtet fra panden først, men det kan man selvfølgelig gøre, hvis man ønsker retten lidt mere mager. Der tilsættes 2-4 spiseskeer mirin, og blandingen koges op i 1-2 minutter (ja, det sprøjter lidt, når man steger kylling):
Læg derefter kyllingestykkerne tilbage på panden, men denne gang med skindsiden opad, sådan her:
Det er vigtigt, at skindsiden ikke vendes nedad, da skindet så bliver blødt. Stykkerne steges i 7-10 minutter ved middelhøj varme, indtil saucen er kogt ind og kødet er blevet let karamelliseret. Så lægges stykkerne på et skærebrædt med skindsiden nedad:
Stykkerne skæres i 1 cm brede skiver med en skarp kniv. Samtidig forberedes en stor skål (den skal være større end kødstykket) fyldt knapt halvvejs med friskkogte ris:
Dæk risen med et godt lag salat:
Ønsker man lidt mere smag, kan man evt. hælde 1-2 spiseskefulde af sauce fra panden over risene inden salaten lægges over. Anret derefter det skiveskårne stykke kød oven på salaten med skindsiden opad, og slut af med lidt mayonnaise efter smag (det kan udelades). Så er hovedretten serveret:
Vi har valgt den nemme miso-shiru (miso-suppe) til dagens ret, i dag blev det med spinat:
Først tages pakkerne med miso og frysetørret spinat ud:
Miso kommes i skålen:
Dernæst spinat:
Til sidst tilsættes 130 ml kogende vand, og der omrøres nogle sekunder. Så er der serveret - god fornøjelse!