Her er en anden version af nemme udon-nudler, denne gang med oksekød. Til 3 personer skal der bruges:
250-300 gr tyndskåret oksekød
1 pakke Itsuki Ex Udon
50 ml vand
50 ml sojasauce
50 ml mirin
50 ml hvidvin
60 gr sukker
7,5 gr Shimaya Dashi no moto (1,5 brev)
3 æg
Lidt fintskåret forårsløg til pynt
Skær først kødet i lidt kortere stykker. Kom vand, sojasauce, mirin, sukker, hvidvin og dashi i en gryde og bring det i kog:
Start nu også med at tilberede æggene som i opskriften på udon med onsen-æg. Læg kødet i saucen:
Kog det ved jævn varme uden låg:
Når væden er godt reduceret, slukkes der for varmen:
Æggene bør nu også være omtrent færdige, og nudlerne kan tilberedes ifølge anvisningen - 750 ml vand bringes i kog, 3 pakker nudler koges i ca. 1 minut, mens de løsnes godt op. Suppepulveret tilsættes, og der koges i yderligere 1 minut.
Anret nu 3 skåle med 1/3 af nudlerne og suppen i hver, fordel kødet i skålene, knæk et æg ud i hver skål, og pynt med forårsløg. Velbekomme!