Katsu-don er et sikkert hit hos de fleste, og har man besøgt Japan, vil man med stor sandsynlighed have nydt retten en eller flere gange til frokost derovre. Der skal bruges:
2-3 Tonkatsu (flere hvis man har brugt svinemørbrad, da de er mindre)
1 stort løg
4 æg
50 ml sojasauce
50 ml mirin
3-4 spiseskefulde sukker
5 gr Shimaya Dashi no moto (1 brev)
600 ml vand
Friskkogte ris
Fintsnittet forårsløg til pynt
Start med at pille løget og skære det i stave. Skær koteletterne i skiver:
Kom vand, sojasauce, mirin, sukker og dashi i en bred gryde eller høj stegepande:
Bring det i kog, tilsæt løgene og lad dem simre i ca. 10 minutter, til de er møre:
Tilsæt kødet og lad det koge med i ca. 5 minutter:
Pisk æggene let og fordel dem godt ovenpå løg og kød:
Vent et par minutter, til æggemassen er blevet lidt fastere:
Sluk for varmen og læg låg på:
Det er smag og behag, hvordan man vil have æggene tilberedt, i Japan er de normalt stadig lidt flydende, men man kan selvfølgelig koge dem helt hårde, hvis man ønsker. Anret en skål med en passende mængde ris, hæld en smule af væden over dem, og læg kød, løg og æg øverst. Pynt med forårsløg. Velbekomme!