Tonkatsu er en klassiker i et japansk frokost-sæt, og det er en god idé at lave for mange, så man kan fryse nogle ned og bruge dem til katsu-don en anden dag.
Der skal bruges:
Tykke svinekoteletter (ikke nakkekoteletter) eller svinemørbrad i tykke skiver
2-3 æg
Mel efter behov
J-Basket Panko efter behov
Salt og peber
Olie til friturestegning
1 lille spidskål
Bulldog Tonkatsu Sauce
Start med at skære et par snit gennem fedtkanten på koteletterne (behøver ikke være så dybt som på billederne). Dette gøres for at undgå, at de buer under friturestegning og bliver skålformede. Bank dem derefter med en kødhammer eller lignende og drys en passende mængde salt og peber på begge sider:
Gør nu mel, æg og panko klar i 3 forskellige dybe tallerkener eller fade. Æggene skal piskes let. Kom olien i en gryde og begynd at varme den op langsomt:
Vend koteletterne én ad gangen, først i mel:
Dernæst i æg:
Og til sidst i panko:
Det anbefales at bruge den ene hånd til at vende i mel og æg, og den anden til at vende i panko - ellers kan det blive lidt besværligt efter et par stykker. Læg alle koteletterne på en tallerken:
Når olien er varm, steges koteletterne 2-3 stykker ad gangen, det er vigtigt, at de har god plads:
Skær stokken af kålen væk og snit resten julienne:
Skyl kålen og lad den dryppe godt af. Når koteletterne flyder ovenpå og er blevet gyldenbrune, tages de op og sættes til afdrypning:
Har man ikke et stativ, kan de lægges på fedtsugende papir. Anret tallerkener med en lille håndfuld snittet kål og en tonkatsu med en smule tonkatsu sauce på toppen. Serveres med friskkogte ris og evt. andre grøntsager. Velbekomme!